مدیرعامل پتروشیمی پردیس؛
نوسانات قیمت خوراک و چالش های پیش روی پتروشیمی ها
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی پردیس گفت: یکی از موضوعهای مهمی که در مجتمعهای پتروشیمی باید معیار قرار گیرد، ایجاد ثبات در تامین خوراک و قیمت آنها است. با شروع هر سال، برنامهریزیهای مجتمع پتروشیمی بر طبق بودجه و نرخ خوراک تعیین میشود.
غلامرضا جمشیدی در گفتوگوی اختصاصی با دنیای سرمایه گذاری آنلاین، با بیان اینکه مجتمع پتروشمی پردیس به عنوان بزرگترین مجموعه تولیدکننده اوره- آمونیاک خاورمیانه به شمار میرود،گفت: سالانه حدود 5 میلیون و 300 هزار تن اوره- آمونیاک در این مجتمع تولید میشود که از این میزان تقریبا 3 میلیون و 200 هزار تن اوره و 2 میلیون تن آمونیاک است. از مقدار اوره تولید شده در این مجتمع، حدود یک میلیون و 200 هزار تن به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص پیدا میکند و مازاد تولید آن هم، در داخل مصرف مورد استفاده قرار میگیرد و صادر میشود.
وی افزود: مجتمعهای پتروشیمی در زمان اعمال تحریمهای ظالمانه توانستند موضوع ارزآوری کشور را حل کنند. به اعتقاد بنده، مجتمعهای پتروشیمی تحریمناپذیر هستند و هر چقدر بتوانیم صنعت پتروشیمی را در کشور تقویت و موانع را از پیش روی آن برداریم، به توسعه بیشتری دست پیدا خواهیم کرد. با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان “تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها”، باید موانع پیش روی مجتمعهای پتروشیمی در کشور برداشته شود.
جمشدی افزود: بنده یقین دارم این مجتمعها راه دور زدن تحریمها، فروش محصولات و تامین قطعات را با وجود فشارهای زیاد یاد گرفتهاند، زیرا هیچ مجتمع پتروشیمی در زمان اعمال تحریمهای سخت علیه کشور بابت قطعات، تجهیزات و فروش محصولات با مشکل مواجه نشد و این موضوع تنها با حضور مدیران با تجربه، جوان و برجسته در راس مجتمعهای پتروشیمی کشور رخ داده و باید تقویت شود.
وی تصریحکرد: خوشبختانه در چند سال اخیر، بعضی از تحریمهای اعمالی علیه کشور به فرصت تبدیل شده است. استحضار دارید، در شرکتهایی که آمریکاییها در آن سهام دارند، وقتی اسم ایران گفته میشود، معمولا آن شرکت همکاری لازم را انجام نمیدهد که این اتفاق موجب شده تا در مجتمعهای پتروشیمی به فکر موضوع ساخت و تقویت تجهیزات داخلی باشیم.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی پردیس اضافهکرد: خوشبختانه در مجتمعهای پتروشیمی کشور این همدلی ایجاد شده که بتوانیم تمام قطعات موردنیاز را نقشهبرداری کرده و در زمینه تولید داخل، شرکتهای دانشبنیان وارد فاز اجرا شوند. در سالهای گذشته تمام کاتالیستهای مجتمع پتروشیمی پردیس را از خارج وارد میکردیم، اما هماکنون 100 درصد کاتالیستهای مورد نیاز این مجتمع در ایران بومیسازی میشود که به لحاظ کیفیت از نمونه خارجی بهتر هستند.
وی با بیان اینکه همانطور که استحضار دارید، فاز 3 مجتمع پتروشیمی پردیس بیش از 18 ماه شروع به کار کرده و هماکنون وارد پروسه تولید شده است، گفت: روزی که بنده به عنوان مدیرعامل وارد مجتمع پتروشیمی پردیس شدم، موضوع ایجاد مجتمع پتروشیمی همت مطرح بود که 50 درصد سهام آن مربوط به هلدینگ خلیجفارس و 50 درصد دیگر به شرکت نفت و گاز پارسیان اختصاص دارد. طبق جلسهای که با همکاران خود در شرکت نفت و گاز پارسیان به عنوان سهامدار عمده داشتم، مقرر شد تا مجتمع پردیس 100 درصد سهام شرکت پتروشیمی همت را خریداری کند که بهطور قطع برای پتروشیمی پردیس مفید خواهد بود، زیرا از 100 درصد آمونیاکی که مجتمع پتروشیمی ما تولید میکند، 90 درصد آن برای استفاده در 3 فاز پتروشیمی پردیس مصرف میشود و 10 درصد مازاد آن را باید به فروش میرساندیم که این 10 درصد از این به بعد، به شرکت پتروشیمی همت اختصاص پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی پردیس گفت: امروز در کشور، موضوع صادرات اهمیت فراوانی دارد و بازارهای جدیدی در خارج از ایران باید برای آن پیدا کرد، زیرا برای ارزآوری در کشور راهی جز افزایش صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف نیست. طی یکسالی که در مجتمع پتروشیمی پردیس مدیرعامل بودم، تمرکز ما بر این بوده که بازارها و مشتریان جدیدی را پیدا کنیم و صرفا به کشور ترکیه متمرکز نباشیم.
وی اضافهکرد: در موضوع صادرات محصولات پتروشیمی به اروپا فعالیت خوبی داریم و استارت خوبی را برای صادرات سایر محصولات پتروشیمی به آفریقای جنوبی و اروپا زدهایم. کشورهای آمریکای جنوبی را به عنوان یکی دیگر از مقاصد مهم برای صادرات در نظر گرفتهایم که آثار آن در مجتمع پتروشیمی پردیس قابل مشاهده است. علاوه بر این، صادرات به کشور برزیل هم از مهمترین اهداف مجتمع پتروشیمی پردیس بوده که این اقدام در حال انجام است. با برداشتن تحریمهای ظالمانه علیه کشور و برقراری بیشتر ارتباطات بینالمللی، بهطور قطع شاهد توسعه بیشتر صادرات محصولات ایرانی در حوزه پتروشیمی به کشورهای دیگر خواهیم بود.
جمشیدی تاکیدکرد: یکی از موضوعهای مهمی که در مجتمعهای پتروشیمی باید معیار قرار گیرد، ایجاد ثبات در تامین خوراک و قیمت آنها است. با شروع هر سال، برنامهریزیهای مجتمع پتروشیمی بر طبق بودجه و نرخ خوراک تعیین میشود، اما در طول یکسال، شاهد ایجاد نوسانات در قیمت خوراک پتروشیمیها هستیم که این مجتمعها را با چالشهای زیادی روبهرو میکند. نرخ خوراک در هزینه تمامشده محصولات پتروشیمی تاثیر به سزایی دارد و مجتمعهای پتروشیمی فعال در ایران، رقیبهایی در بازار صادراتی دنیا دارند که تغییرات قیمتی در نرخ خوراک موجب خواهد شد تا در حوزه صادرات موفق عمل نکنند.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی پردیس افزود: مجتمعهای پتروشیمی ایرانی باید با نرخی خوراک مورد نیاز خود را تامین کنند که هم توجیه اقتصادی داشته باشد و هم به نوعی حاشیه سود آنها را پوشش دهد، به همین دلیل معمولا با توجه به تناژهای بالایی که در مجتمع پتروشیمی پردیس داریم، نمیتوانیم بیشتر از 15 روز ذخیرهسازی تولید داشته باشیم و باید فروش انجام دهیم که باعث کاهش تولید نشود. برای نرخ خوراک پتروشیمیها برنامهریزی بلندمدت انجام شده و ایجاد تثبیت در نرخ اهمیت ویژهای دارد. در سال جاری نرخ خوراک پتروشیمیها در شورای اقتصاد و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، 5 هزار تومان و برای سوخت 2 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: مجتمع پتروشیمی پردیس نیروهای جوانی دارد که میانگین سنی آنان حدود 35 سال است. تمام مدیران آن جوانهایی هستند که با انرژی و توان بالا در حال انجام فعالیتهای گسترده و موثر برای رشد و توسعه مجتمع پتروشیمی پردیس هستند. جوانگرایی در این مجتمع تاثیر به سزایی در تولید، خرید مواد اولیه و فروش محصولات دارد. در کنار جوانان با همت، افراد با تجربه هم در مجتمع پتروشیمی پردیس حضور دارند که ترکیب این قشرها میتواند موفقیتهای بزرگی را رقم بزند. چشمانداز بلندمدت ما در مجتمع پتروشیمی پردیس، راهاندازی شرکت پتروشیمی همت است تا انشاالله بتوانیم این شرکت را تبدیل به فاز چهارم مجتمع پتروشیمی پردیس کنیم. هر چند هماکنون پیشرفت فیزیکی شرکت پتروشیمی همت حدود 3 درصد است که امیدواریم این پروژه زیستمحیطی با ارزش در منطقه زودتر به نتیجه برسد و میزان تولید محصولات پتروشیمی ما یک میلیون تن اضافه شود.